Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu Nedir? Nasıl Kullanılır?


Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu Nedir? Nasıl Kullanılır?
Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu Nedir? Nasıl Kullanılır?


Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu Nedir? 


Charmap tablosu klavyede bulunmayan özel işaret ve sembolleri içeren bir tablodur. Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu ile matematik işaretlerini,geometri işaretlerini,ülkelerin para birimi işaretlerini, vb gibi bir çok işareti yapabilirsiniz.

Bilgisayarda CTRL,SHİFT,ALT tuşları yardımı ile yaptığınız işaret ve sembolleri de Charmap (Karakter Eşlem) Tablosunda bulabilirsiniz.



Charmap (Karakter Eşlem) Tablosunu açmak için ; 


Karakter eşlem tablosuna bilgisayarda arama kutusuna 'charmap' yazıp aratarak ulaşabilirsiniz yine aynı şekilde bilgisayar çalıştır aracına 'charmap' yazıp çalıştırarakta ulaşabilirsiniz.



Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu Nasıl Kullanılır?


Karakter eşlem tablosunda Arial, Arial Black, Bradley, Brush, Calibbri, Comic, Cooper,  Webdings, Wingdings gibi birçok değişik yazı tipini de bulabilirsiniz.

Yapmak istediğiniz işaret ve simgeyi charmap tablosunda arama yaparak bulabilirsiniz eğer aradığınız simgenin unicode kodunu biliyorsanız bu kodu tabloda gelişmiş görünüm ekranını açtıktan sonra unicode git kutusuna yazarakta bulabilirsiniz.

Son olarak tabloda bulduğunuz kodu seç kopyala yardımı ile kopyalayıp excel,word,blog gibi eklemek istediğiniz yere ekleyebilirsiniz.


#Etiketler
-Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu Nedir?
-Charmap (Karakter Eşlem) Tablosu Nasıl Kullanılır?
-Charmap

Yorumlar

Yorum Gönder